Тайбе Юсеин: Най-трудният ми момент бе провала на олимпийските игри в Рио

0
Златната ни медалистка: Заслужаваше си!
Златната ни медалистка: Заслужаваше си! Видео: bTV

7 години след последната световна титла за жени на България, спечелена от Станка Златева, националният химн звуча отново!

След 10 години опити и 4 изгубени финала Тайбе Юсеин доказа, че е най-добра в света в категория до 62 кг. 

Часове след прибирането си в родината, родената в разградското село Мъдрево преди 27 години Тайбе е убедена - всички усилия в кариерата ѝ са си заслужавали за мига, в който златото е на врата ѝ!

"Чувствам се все по-добре. За мен бе много важно да спечеля. С всеки изминал час осъзнавам какво съм постигнала. Телефонът ми не спира. Казват ми, че се радват, че са преживяли с мен заедно успеха и да продължавам. Заслужаваше си! Най-трудният момент бе провала на олимпийските игри в Рио, но нещата сега се нареждат много добре и гледам да не мисля за трудните моменти", каза Юсеин в студиото на "Тази събота" по bTV.

Другата българска медалистка - вицешампионката Биляна Дудова, изпусна шампионския пояс в изключително напрегната финална среща, в която съдиите присъдиха победата на нейната съперница заради предупреждение.

"Дори, когато съм на най-високото стъпало, не съм доволна от себе си. Това явно ми помага. Винаги си казвам, че може и по-добре и винаги искам още и още. За това състезание личното ми мнение е, че съдиите ми взеха срещата. Титлата си беше лично моя и ми я взеха от ръцете. Според мен не беше честна тази стъпка на такова голямо състезание. За мен това не е разочарование. Всички хора в България и чужбина ми казват, че аз съм шампиона. Вярват в това, вярват в мен, много са щастливи. Това състезание ме мотивира следващия път да тренирам много повече, за да не могат съдиите да контролират срещите ми", оцени представянето си Дудова.

Треньорът Петър Касабов пък не успя да скрие сълзите си от гордост заради представянето на двете си състезателки - както по време на изпълнението на химна, така и в телевизионното студио.

"Всички успехи съм постигнал с много труд, лишения и отсъствие от вкъщи. За да постигнеш нещо, трябва постоянство. Не трябва да лъкатушиш. Но трябва да усетиш правилния човек. Когато той дойде, трябва да му повярваш. Труд, упоритост, ред, дисциплина и постоянство", каза наставникът. 

Какви насоки даде световната шампионка на прохождащите в спорта и как починалата майка на Биляна ѝ е помогнала в трудния момент?

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари