Тайбе Юсеин: Малко съм разочарована, но го приемам като урок!

0
Продължавам да работя и се надявам на европейското да си взема моето
Продължавам да работя и се надявам на европейското да си взема моето Видео: Русе Медиа

Тайбе Юсеин не успя да пребори украинката Юлия Ткач на финала в категория 62 кг на Международния турнир „Дан Колов-Никола Петров“ в Русе.

Българката отстъпи с 3:4 точки от съперничката си, с която досега са си бяха разменили по една победа и една загуба. Срещата се игра пред препълнената зала „Арена Монбат“, която горещо подкрепяше Спортист №1 на България за 2018 г.

Украинката поведе след първата част с 1:0, след като българката игра доста пасивно. Съперничката й увеличи резултата на 3:0, при което Тайбе Юсеин се хвърли в битката и навакса разликата. В последните 10 секунди, въпреки протеста за непозволена игра на Ткач срещу Юсеин, който не бе уважен, украинката успя да вземе още една точка и да се поздрави с успеха.

След церемонията по награждаването, където сребърният медал бе връчен на българката от министъра на спорта Красен Кралев, Тайбе Юсеин сподели, че действително не е играла според възможностите си. „Все пак още сме в период на подготовка, надявам се да коригирам грешките си и да победя след месец на Европейското първенство“, каза световната и европейска шампионка пред камерата на Русе Медиа.

Днес българските борци спечелиха и два бронзови медала – при 57 кг Георги Вангелов победи в драматична схватка узбекистанеца Абдулаев с 6:5 точки, а Милослав Методиев е трети при най-тежките, като отстрани шампиона на Япония Арата Сонода с 3:1.

В утрешния последен ден от турнира „Дан Колов-Никола Петров“ най-големите надежди са свързани с Даниел Александров при 77-килограмовите класици, който срещу руснака Роман Власов, двукратен олимпийски, двукратен световен шампиони и трикратен европейски първенец.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари