СЗО препоръча носенето на маски по време на празниците

0
Може да е досадно, но това в голяма степен ще гарантира, че всеки от нас няма да бъде подложен на риск и ще опази здравето си, уверява организацията
Може да е досадно, но това в голяма степен ще гарантира, че всеки от нас няма да бъде подложен на риск и ще опази здравето си, уверява организацията

Може да е досадно, но това в голяма степен ще гарантира, че всеки от нас няма да бъде подложен на риск и ще опази здравето си, уверява организацията

Световната здравна организация препоръча носенето на маски по време на семейните събирания по Коледа и Нова година в Европа поради повишен риск от нов ръст на заразяванията с COVID-19 в началото на 2021 г., предаде Франс прес.

Европейският клон на СЗО предупреди за висок риск от повсеместно разпространение на пандемията в комюнике, в което се изтъква, че е наложително носенето на предпазни маски и социално дистанциране.

"Може да изглежда досадно да се носи маска и да се спазва физическа дистанция в присъствието на приятели и членове на семейството, но това в голяма степен ще гарантира, че всеки от нас няма да бъде подложен на риск и ще опази здравето си", уверява организацията.

СЗО препоръчва празничните събирания, по възможност, да стават на открито. Ако са на закрито, тогава е важно да бъде ограничен броят на присъстващите и помещенията да бъдат добре проветрявани, за да се избегнат рисковете от заразяване, предава БТА.

Европейската зона на СЗО включва 53 страни, в това число и Русия. Тук бяха регистрирани 22 милиона случая на COVID-19 с над 500 хиляди починали от началото на пандемията. През последната седмица сме станали свидетели на 1,7 милиона заразявания с над 34 500 фатални изхода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Обикновен работен ден на ВИК - Русе.
Бригадир се обръща към работниците:
- Засега копайте тук, а аз ще ида да проверя къде трябва...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари