СЗО повиши степента на риска от коронавируса на "много висока"

0
Продължаващото увеличение на броя на случаите и на броя на засегнатите страни през последните дни определено буди безпокойство, заяви генералният секретар на Световната здравна организация
Продължаващото увеличение на броя на случаите и на броя на засегнатите страни през последните дни определено буди безпокойство, заяви генералният секретар на Световната здравна организация Снимка: iStock

Рискът от глобално разпространение на новия коронавирус е станал "много висок", заяви генералният секретар на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус, посочвайки инфекциите, изнесени от Италия и Иран в няколко страни. 

Досега СЗО оценяваше риска като "висок", предаде ДПА, предава БТА.

"Продължаващото увеличение на броя на случаите и на броя на засегнатите страни през последните дни определено буди безпокойство", каза той на пресконференция в Женева. Според цитираните от Тедрос данни 24 случая на Covid-19 са били изнесени от Италия в 14 страни и 19 - от Иран в 11 страни.

В момента световните специалисти разработват над 20 ваксини срещу новия коронавирус, а няколко терапевтични средства преминават клинични изпитания, съобщи Тедрос, цитиран от ТАСС. По думите му първите резултати се очакват след няколко седмици.

Според доклад на СЗО, публикуван днес, голяма част от международната общност все още не е готова да приложи мерки от същия тип, които са спомогнали да бъде овладяна бързо разпространяващата се епидемия от коронавируса в Китай, отбелязва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари