Свлачище в Малайзия уби дете и още 16 души

0
Проливните дъждове са провокирали свличането на земна маса върху къмпинг край столицата Куала Лумпур
Проливните дъждове са провокирали свличането на земна маса върху къмпинг край столицата Куала Лумпур

Проливните дъждове са провокирали свличането на земна маса върху къмпинг край столицата Куала Лумпур

Най-малко 16 души плюс едно дете са загинали след като свлачище отнесе малайзийски къмпинг, съобщават официалните власти в страната. Спасителите претърсват района за хора, които все още са в неизвестност, съобщава немското издание „Шпигел“, предаде bTV.

Сутринта се съобщаваше за трима ранени при свлачището близо до град Батанг Кали, на около 50 км от столицата Куала Лумпур и в близо до планински курорт. Към обяд вече са спасени повече от 60 души, се казва в изявление на местната агенция за гражданска защита.

Свлачищата са често срещани в Малайзия след проливни дъждове, които са редовни в края на годината. Учените казват, че екстремните климатични явления са станали по-чести и интензивни поради изменението на климата. Правителството е наложило строги правила за развитието на хълмовете, но свлачищата продължават да се появяват след периоди на лошо време.

През март четирима души загинаха, след като масивно свлачище, предизвикано от проливни дъждове, затрупа домовете им в предградие на Куала Лумпур. През 1993 г. огромно кално свлачище, причинено от проливен дъжд, причини срутването на 12-етажна жилищна сграда извън столицата, тогава загинаха 48 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари