Свлачище ограничи движението по крайбрежната алея във Варна

2

Няма пострадали хора при инцидента

Движението по крайбрежната алея във Варна, по-популярна в града като Алея първа, е ограничено заради свлачище.

Сигналът за инцидента е получен тази сутрин, около 7:10 часа, като е съобщено, че на пътя има паднали дърво и земна маса, няма пострадали хора или автомобили, каза началникът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Тихомир Тотев. Той бе на мястото заедно с областния управител на Варна Марио Смърков и главният геолог от „Геозащита – Варна“ Александър Николов, информира БТА.

Свлачището е в източната част на Алея първа. По думите на комисар Тотев, след получаването на сигнала, два екипа са пристигнали на място, за да отстранят проблема и да сложат нужната предупредителна сигнализация. Междувременно обаче е станало ясно, че се свличат още земни маси.

Александър Николов допълни, че свличането е следствие от ерозионни процеси, активирани от падналите дъждове. Участъкът е проблемен, не може да се каже, че е утихнал и е възможно да има обрушване на други, по-големи скални късове, посочи специалистът. Според него няма опасност от дълбоко свличане, защото склонът е скален. Проблемът е, че по него избиват почвени води, които свалят пясъчните маси, обясни още Николов и допълни, че затруднения създава и това, че процесите са бързи и резки, а не постепенни. Според него, за да се вземе решение за укрепването на зоната, е нужно да се произнесат и специалисти проектанти. Трябва да се вземат обаче аварийни мерки и да се разчистят потенциално опасните скални късове, надвиснали отгоре, допълни Николов.

Областният управител на Варна Марио Смърков уточни, че Алея първа ще бъде затворена за движение до отстраняването на големите скални късове от проблемния скат. Вече е създадена организация на движението и влезлите автомобили по Алеята ще излизат в посока басейна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари