Световното първенство по футбол ще струва на Катар 200 милиарда долара

0
Сумата включва и изграждането на необходимата инфраструктура
Сумата включва и изграждането на необходимата инфраструктура Снимка: Sorin Furcoi / Al Jazeera

Сумата включва и изграждането на необходимата инфраструктура

Катар похарчи около 200 милиарда долара за домакинството на Световното първенство по футбол, което ще се проведе в края на тази година. Това каза в интервю за ТАСС цна Катар в Москва шейх Ахмед бин Насер бин Джасим Ал-Тани, цитиран от БТА.

"Държавата Катар е похарчила около 200 милиарда долара за подготовка за Световното първенство в продължение на няколко години. Тази сума, в допълнение към изграждането на стадионите, включва проекти за изграждане на необходимата инфраструктура", каза той.

Посланикът отбеляза и отговорната политика на Доха към епидемиологичния контрол на предстоящото първенство, като добави, че Катар разчита да предотврати появата на огнища на всякакви заболявания на първенството, включително коронавирус.

"Разбира се, има определени условия, които Министерството на здравеопазването поставя. Принципно мисля, че това е логично, ние се стремим всички наши гости да не се разболеят от нищо, да няма болести, които да създават огнища на инфекция, в т.ч. това се отнася за коронавируса. Трябва да сме сигурни, че никой от нашите гости не е болен", добави посланикът на Катар в Москва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    русенец
    За тия пари щяхте да си купите държава със стадиони, бе!:)))
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари