Светослав Стойков ще бъде обвинен за ексхибиционизъм

0
Ромът през октомври ритна в гръб жена в метрото в Берлин
Ромът през октомври ритна в гръб жена в метрото в Берлин

26-годишният Светослав Стойков, който през октомври ритна в гръб жена в метрото в Берлин, ще бъде съден за нанасяне на тежка телесна повреда, съобщи прокуратурата в Берлин, предаде 168 часа.

На 27 октомври ромът от квартал „Максуда“ рита изневиделица в гръб млада жена, която слиза по стълбите на спирката на метрото в “Нойкьолн“. Момичето – 26-годишна украинка, полита надолу и при падането чупи ръка и си сцепва главата. Сетослав Стойков, придружен от още трима свои роднини, продължава пътя си спокойно. Всичко това е заснето от видеокамера.

Записът бе пуснат в мрежата от полицията близо два месеца по-късно за разпознаване на извършителя и предизвика възмущение в цяла Германия. Следва залавянето на един от братята му, който е бил с него в тази нощ. Светослав се скрива. Няколко дни по-късно анонимен мъж се обажда в полицията, за да каже, че той пристига на автобусната международна гара с рейс от Франция.

Според официалната версия той е разпознат от случаен пътник в автобуса. Но най-вероятно Светослав е издаден от роднина, който е бил привлечен от щедрите обещания за възнаграждение за онзи, който издаде нападателя, направени от няколко прочути берлинчани.

Светослав Стойков е разследван близо половин година. Според запознати с деянията му той се е занимавал със сводничество. Но доказателства за това прокуратурата няма. Роднините му във Варна смятат, че той работи по строежите.

Не е ясно кога ще започне делото срещу него, но освен за тежко нараняване той ще бъде обвинен и за два случая на ексхибиционизъм.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари