Свещи и цветя в памет на двете жертви от катастрофата в столицата

0
Тази вечер от 19:00 часа се организира нов протест
Тази вечер от 19:00 часа се организира нов протест Снимка: Маргарита Колева, БТА

Тази вечер от 19:00 часа се организира нов протест

На светофара на кръстовището на ул. "Русе“ и бул. "Сливница" в столичния квартал "Света Троица", където вчера катастрофа отне живота на двама пешеходци, са запалени свещи и са поставени цветя в памет на жертвите, предава БТА.

Преминавайки покрай мястото на катастрофата, живеещите в квартала се спират, обсъждат и коментират случилото се. Споделят, че се страхуват, защото, по думите им, не само през нощта, а и през деня много коли преминават с висока скорост, без да спазват ограничението, което за конкретния участък е 50 км/ч.

Трафикът по бул. „Сливница“ е интензивен, движат се също и коли на градския транспорт. Оттам преминават тролеи с номера шест и седем, както и автобуси 83, 309 и 310. Проблем обаче са леките автомобили, които не спазват ограниченията за скоростта. Невинаги се спазва и сигнализацията на светофарите, коментират живеещите в района. По техни думи често се случва колите да потеглят на жълто, а има и случаи, макар и по- редки, в които автомобили преминават на червено.

През нощта и в ранните часове сутрин, когато трафикът е по-спокоен, светофарите светят на авариен режим само в жълто. Пресичането тогава е трудно, почти невъзможно, защото колите по булеварда се движат с висока скорост, коментират още живеещи в района.

Възрастни хора разказаха, че пресичат трудно на светофарите, защото се движат малко по-бавно, а зеленият светлинен сигнал е твърде кратък. В края на пешеходната пътека, светофарът вече свети червено, оплакаха се пенсионери.

Снощи граждани протестираха на кръстовището, като блокираха за известно време движението по бул. „Сливница“. Те настояват за мерки, които да гарантират пътната безопасност в района.

Тази вечер от 19:00 часа се организира нов протест

Тежкият инцидент се случи 15 минути след полунощ в неделя срещу понеделник в района на кръстовището на бул. „Сливница“ и ул. „Русе“. При него на място загинаха момиче на 24 и момче на 23 години. Инцидентът е причинен от млад водач на 18 години, който има шофьорска книжка от скоро.

Шофьорът на автомобила е задържан за 72 часа и е привлечен като обвиняем, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

По повод катастрофата днес столични общински съветници обявиха, че са поканили на изслушване министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, както и главния секретар на МВР Петър Тодоров, относно контрола и реда на пътя в София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари