Сватбата на Фигаро

0
За ценителите на оперното изкуство предстои един вълнуващ музикален спектакъл
За ценителите на оперното изкуство предстои един вълнуващ музикален спектакъл

За ценителите на оперното изкуство предстои един вълнуващ музикален спектакъл

На 4-ти на октомври, сряда, от 19:00 часа в Голямата зала на Доходно здание Държавна опера - Русе ще представи шедьовъра на Моцарт – "Сватбата на Фигаро" - комична опера в четири действия.

"Сватбата на Фигаро" е не просто оперен спектакъл, това е история за любовта в нейните различни проявления - от пламенната страст на младите влюбени до зрялата, разцъфтяла и дори постигнала смисъла на живота любов. Възхитителната музика на Моцарт и забавните, драматични сюжети съчетани в едно, предпоставят изключително изживяване за всички почитатели на оперното изкуството.

Премиерата на "Сватбата на Фигаро" в Прага предизвиква бум и става част от ежедневието на хората, а мелодиите ѝ раздават радост и вдъхновение на всяка улица и във всяко заведение на чешката столица. Тази опера дори кара Моцарт да сподели, че всички говорят само за нея и никой не ходи на друг спектакъл, освен на "Фигаро".

Режисурата на Пламен Бейков и изпълнителския екип са гарант за незабравими моменти в тази класическа творба. С участието на изключителни артисти като Венцеслав Анастасов, Теодора Чукурска, Момчил Миланов, Даниела Караиванова и много други, "Сватбата на Фигаро" ще потопи публиката в света на вечното изкуство и страстните чувства.

За ценителите на оперното изкуство предстои един вълнуващ музикален спектакъл, който ще ги остави със спомени, които ще носят дълго в сърцата си.

Диригент: Димитър Косев

Диригент на хора: Стелияна Димитрова-Хернани

Режисьор: Пламен Бейков

Художник: Радослав Радославов

Действащи лица и изпълнители:

Граф Алмавива – Венцеслав Анастасов

Графиня Розина – Теодора Чукурска

Фигаро – Момчил Миланов

Сузана – Даниела Караиванова

Керубино – Петя Цонева

Доктор Бартоло – Олександр Дмитриев

Марчелина – Андреана Николова

Дон Базилио – Александър Баранов

Дон Курцио – Иван Пенчев

Антонио – Стоян Стоянджов

Барбарина – Анна Чулкова

Билети на каса Опера и онлайн на Уебсайт на Държавна опера - Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари