Сурови яйца в ъглите на стаята гонят лоши енергии

1
Можем да изчистим зимните тежки енергии с яйца
Можем да изчистим зимните тежки енергии с яйца Снимка: БГНЕС /архив/

С използването естествени оцветители при боядисването на яйцата за Великден внасяме лечебни енергии от природата.

Това каза д-р Емил Елмазов, председател на Съюза на билкарите в България в интервю за Агенция „Фокус“ във връзка с използването на натурални оцветители, вместо изкуствени бои при боядисването на Великденски яйца.

Когато тези цветове са естествени, техните вибрации са много близки до нашите вибрационни ходове. Например едно синьо-зелено, извлечено от треви или едно червено, извлечено от червено цвекло, ще действат по различен начин, защото те са живи, докато яйцето, което е стегнато в синтетичната боя, излъчва много по-малко цвят - все едно обличаме тялото си със синтетична дреха“, каза той.

Д-р Елмазов обясни как може да извлечем естествени багри за боядисването на яйцата на Великден. „Днес червено може да създадем по много начини, например с червеното цвекло, с люспи от лук, но старият метод е с корените от бояджийския брош. Копривата може да боядисва зелено. Невенът може да боядисва в жълто/оранжево, синята теменужка може да участва в комплекс за боядисване в синьо. Люспите от лук, когато направим по-слаба отвара и ги варим 30-40 минути ще ни дадат жълт цвят, а ако ги варим 50-60 минути ще стане светло-червено. Жълто-зелените цветове могат да се получат от спанак и коприва. Корите от младия дъб също могат да служат за оцветяване на яйца, както и клончетата на зелениката, листата от брезата, магданоза. Тези растения, след варене, могат да преминат през жълтия цвят и да достигнат до светло-зелен“ даде за пример д-р Елмазов.

Той коментира, че за боядисване на яйца може да се използва и кафе. „Към 4-5 супени лъжици се поставят в един съд и продължително се варят. С всяка минута варене, цветът се насища и се получава от тъмно-жълт до кафяв цвят на яйцето“, обясни д-р Елмазов. Той добави, че сварените яйца могат да се оставят за една нощ в във вариво от червена зелка и оцет, за да се боядисат в син цвят. Ореховите черупки, заедно със шафранът могат да се използват за жълт цвят. „Ако някой случайно има дюли и мушмули може да ги употреби с още по-голям успех. Корените от здравец и клончетата от синя слива също биха могли да бъдат използвани за извличане на цветове от тях. Може да приложим моркови и лимони за жълт цвят като можем да стимулираме цвета още и да се уплътни с куркума“, каза още билкарят и добави, че ако след боядисване, намажем яйцата с мазнина, ще им придадем блясък и ще подчертаем цвета.

По думите му, ако познаваме цветотерапията и си служим с естествени оцветители и пигменти, може да подобрим своето състояние.

Д-р Елмазов отбеляза, също, че с яйцата може да се изчисти домът от зимните тежки енергии като по едно сурово яйце се сложи във всеки ъгъл на стаята и се остави да престои 24 часа, а след това се изхвърли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари