СУПНЕ „Фридрих Шилер“ ще има свой химн, създаден от известни творци

0
Избраният от Дойче Шуле екип ще  генерира идея и концепция за химн, който отговаря на идентичността и ценностите на училището
Избраният от Дойче Шуле екип ще генерира идея и концепция за химн, който отговаря на идентичността и ценностите на училището Снимка: СУПНЕ „Фридрих Шилер“

Училището по изкуствата, не хареса нито едно предложение на 42-те кандидатури на творчески екипи

СУПНЕ „Фридрих Шилер“ град Русе (Дойче шуле) ще има свой химн, създаден от екип от именити композитор и автор на текст, след като първоначално одобреният участник от РусеУчилището по изкуствата, не хареса нито едно предложение на 42-те кандидатури на творчески екипи. Това се случва в рамките на националната инициатива „Светилник 2023/2024: И мойте песни все ще се четат!“, съобщиха от „Музикаутор“.

Училищата от Бургас, Варна, Русе, Сандански, Сливен, Ямбол и София имаха възможност да изберат сред 42 творческа екипа, които представиха демо версии и текстове на химни, специално създадени за всяко от тях. В творческите екипи участват именити български композитори и автори, които ще посветят времето и таланта си, за да дадат своя принос в общественозначимата кауза на „Светилник“, а именно – зареждането с ценности и изграждането на хармонични училищни общности.

Съкратена процедура за избор на творчески екип ще бъде проведена в община Русе. Комисията по избор на училища от представители на „Музикаутор“ взе решение да пренасочи заявките на творците към второто класирано училище от общината – Средното училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“, град Русе, след като не получи положителен избор от Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в града, казаха още от „Музикаутор“.

СУПНЕ „Фридрих Шилер“ ще вземе своето решение до 25 януари 2024 г., а избраният от него творчески екип ще генерира идея и концепция за химн, който отговаря на идентичността и ценностите на училището.

Част от инициативата е Празничният концерт за малки и големи „Светилник“, който ще се проведе през юни 2024 г. и ще представи премиерно новите химни и специално създадените видеоклипове към тях с участието на ученици и учители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Нищо Лично,Питам
    Само питам следното: Защо при санирането на училището / ремонта / някой замаза или премахна барелефа на Климент Охридски? Срам ли Ви е господа местни общинари или представители на просветата от светият образ на този който пръв е запалил светлината на просветата за българите и сте днес това което сте и благодарение на него и другите първопроходници на просветлението за българите? Кому пречеше там да си стои до главният вход? Нещо извратено,цинично и отстъпническо има днес в нашето общество що се касае до самоопределянето и запазването на езика ни,историята,културата и нашите майстори родни на перото и четмото.Дядо Вазов добре е описал Франкофони,Енгилизи и какви ли не във възраждащото се българско общество с произведението *Криворазбраната Цивилизация".Има и ред други подобни произведения от други автори.Мисля че имаме химн предостатъчен и той звучи на 24 май.Нямате ли срам?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари