Сумата за оградата по границата с Румъния се увеличила двойно

0
Чумата по свинете наближава непрекъснато
Чумата по свинете наближава непрекъснато Снимка: Ладислав Цветков / bTV

Сумата за оградата по границата с Румъния се е увеличила, защото при обсъждане в МС се взе принципно решение да се сложи допълнителната мрежа „Бруно”, която е много по-сигурна, това е едно правилно решение, обяснява земеделският министър.

Прасетата трябва да се засилят, да бъдат подгонени, за да успеят да минат. Едно болно животно въобще не е толкова функционално, за да направи такова нещо.

Бруно” е кръгова режеща мрежа. Ще я финансираме за сметка на държавните предприятия, не за сметка на бюджета. Тя оскъпява два пъти оградата. Изградена е с труда на горските служители и тези на държавните предприятия. Ако не беше мобилизиран екип от 400 души, това нямаше как да се случи”, коментира министър Румен Порожанов, предава bTV.

Чумата по свинете наближава непрекъснато. Последно е стигнала до Калараш, което е на 15 км от Силистра. Ние сме първата страна, която го прави превантивно. Чехия го направи първа с електропастир, Румъния ще прави това на границата си с Украйна. Дания ще прави доста скъпо устройство.

"Цената на нашата ограда ще бъде около 1 млн. и 100 000, като над 600 000 ще бъде бруното, като трудът въобще не се смята в тази цена", поясни Порожанов

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари