Студентските стипендии се увеличават от 1 октомври

1

Премиерът обяви новината по време на 21-ото издание на Националните летни студентски игри в Китен

Студентските стипендии се увеличават от 1 октомври тази година. От 85 лв. минималната става 120 лв., а максималната се вдига от 180 на 200 лв.

Министър-председателят акад. Николай Денков обяви новината пред организаторите и участниците в 21-ото издание на Националните летни студентски игри „Летен университет“ в Китен. За по-високите стипендии са отделени 6 млн. лв. до края на тази година, а за ремонт на общежития са предвидени 100 млн. лв. “Парите са налице, очакваме проекти от университетите”, добави премиерът, цитиран от пресслужбата на Министерския съвет.

Вие сте пример как могат да работят една държавна институция, каквото е Министерството на образованието и науката, и една общност, каквато е Националното представителство на студентските съвети /НПСС/. Вие направихте едно малко чудо.“ С тези думи министър-председателят акад. Николай Денков се обърна към организаторите и участниците в 21-ото издание на Националните летни студентски игри „Летен университет“ в Китен. Тази вечер той връчи наградата на шампиона - отбора на Националната спортна академия “Васил Левски”. Акад. Денков получи плакет от НПСС в знак на благодарност за подкрепата към студентите.

Премиерът изрази надежда да има повече такива общности. Той подчерта, че без диалог и без взаимно разбиране няма как да получим позитивни резултати. „Всеки път, когато се видя и говоря със студенти, се чувствам зареден с енергия. Това осмисля всички усилия, които полагаме, за да направим нещо полезно за вас“, заяви пред младите хора министър-председателят.

Ще помните цял живот преживяното тези дни тук и няма да може да го сравните с нищо друго. Успех и на добър път!“, пожела акад. Денков на студентите.

Националните летни студентски игри „Летен университет“ е социален проект, целящ да създаде условия за изграждане на активен диалог между студентските общности на висшите училища посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности. В тазгодишното издание участваха над 600 студенти в 12 вида спорт: футбол, волейбол, баскетбол, плажен тенис, плуване, лекоатлетическа щафета, плажна щафета, водна топка, стрийт фитнес и дърпане с въже, шах и белот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари