Студентски практики в Административен съд - Русе

0
За първи път тази година практиките по дисциплините „Административно право” и „Административен процес“ ще се проведат в края на летния семестър
За първи път тази година практиките по дисциплините „Административно право” и „Административен процес“ ще се проведат в края на летния семестър Снимка: TVN

Административен съд - Русе продължава съвместното си сътрудничество с РУ „Ангел Кънчев“ като партньор на висшето учебно заведение при осъществяването на практическата подготовка на студентите от втори курс на специалността „Право“.

За първи път тази година практиките по дисциплините „Административно право” и „Административен процес“ ще се проведат в края на летния семестър.

От 27.05.2019 г. до 07.06.2019 г. съдът ще осигури на бъдещите юристи достъп до съдебни заседания и документация по различни административни производства. Студентите ще имат възможност да се запознаят със системата от процесуални норми, прилагани в административните спорове, видовете доказателствени средства и сроковете за постановяване и обжалване на съдебните актове. Ще научат повече и за приетите нормативни изменения в АПК във връзка с въведените промени в местната подсъдност по данъчните дела.

Двуседмичните занятия на второкурсниците започват със среща със зам.-председателя на съда Росица Басарболиева в понеделник, 27.05.2019 г., от 11.00 ч. в Тържествената зала (ет.2).  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари