Студенти вдигат сватби, за да живеят в семейни общежития

0
Според правилника за ползване на студентските общежития на СУ семейства, в които единият съпруг е студент (или докторант) и е класиран, се настаняват в самостоятелна стая или гарсониера
Според правилника за ползване на студентските общежития на СУ семейства, в които единият съпруг е студент (или докторант) и е класиран, се настаняват в самостоятелна стая или гарсониера Снимка: БГНЕС

Студенти вдигат сватби или слагат подпис в гражданското само за да се възползват от възможността да бъдат настанени в семейни общежития.

По този начин те могат да живеят заедно, необезпокоявани от никого, а в същото време няма да дават луди пари за наем на квартира. Това показва проверка на „Монитор“.

В общежитията на СУ „Св. Климент Охридски“ има леглова база от 7000 места, които са разпределени в общо 10 блока със 17 входа. От тях семейни са блоковете 52, 55 и 57, а в тях се настаняват с предимство семейни двойки с деца и без деца, както и докторанти и специализанти. Според правилника за ползване на студентските общежития на СУ семейства, в които единият съпруг е студент (или докторант) и е класиран, се настаняват в самостоятелна стая или гарсониера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари