Студенти от Обединеното кралство карат практиката си по археология в Бъзовец

2

Младите хора започват работа на важен обект

Лятната си практика по археология започнаха шестима студенти от Обединеното кралство, съобщават от РИМ - Русе. В продължение на месец младите хора и техният надзорник ще участват в археологически проучвания на праисторическата селищна могила при с. Бъзовец. Ръководител на разкопките е д-р Димитър Чернаков.

Британските студенти започват работа на важен обект, който показва начините на обитаване от древните земеделци в селища край река. Всеки от студентите вече има опит от предишни включвания в археологически проучвания. Едни от тях учат в Кентърбъри, други в Ливърпул и Абърдийн. Един от студентите е участвал в разкопките на Тримамиум през миналата година и познава Русе. Във времето на пребиваването им в България студентите ще осъществят и поредица от пътуващи обучения – до Варна, до Ивановските скални църкви, както и градски тур из русенските музеи. Предвижда се кратък курс по български език, както и представяне на историята на страната, региона и начина на живот по Долен Дунав.

Повече от десет години Регионалният музей в Русе посреща британски студенти на свои археологически обекти.

Сътрудничеството с европейски организации и университети подпомага както студентите им в процеса на усвояване на практики за теренни проучвания, така и местното наследство в полето на споделянето и интерпретацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Русенец
    Да се махат от тук да ... тяхната ... Ние като отидем в Англия ни питат защо сте дошли тука, вървете си у вас. И те да си ходят у тях да си копаят, шибани албионци.
  • 2
    1
    Иво
    Внимавайте англичанчетата какво копаят. Тези са окрали целия свят!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари