„Студененска традиция“ обра наградите от Световен шампионат по фолклор

0

Танцьорите на „Студененска традиция“ от село Долна Студена, община Ценово, се завърнаха с поредни отличия от участието си в Шестия световен шампионат по фолклор 2016.

Те заслужено завоюваха златен медал и диплом за приемственост между поколенията. Танцовият състав успя да спечели и Специалната награда на публиката, която бе връчена на официалното закриване на фестивала в Свети Влас. Танцьорите са участвали и в гала концерта на шампионите. Съставът е бил единственият представител от Русенска област в престижната проява.

Световният фолклорен шампионат се провежда в четири населени места по Южното Черноморие – Несебър, Свети Влас, Обзор и Бургас, като тази година е продължил десет дни – от 18 до 28 ангуст. „Надпреварата за класиране на призовите места беше изключително оспорвана. В тазгодишното издание на фестивала участваха повече от 100 фолклорни групи с над 2000 изпълнители от страната и чужбина“, съобщи хореографът на състава Моника Борисова. Изявите на всички участници са били записани и ще се излъчват по телевизия „Еврофолк“.

Танцьорите от „Студененска традиция“ са очаровали журито и публиката с изпълненията на Варненски танц и Шопски танц. Съставът участва за втора поредна година в Световния фолклорен шампионат. Самодейките започват активна подготовка за участието си в Десетия фолклорен събор „Ценово пее и танцува“, който ще се проведе на 22 и 23 септември. Идеята на Моника Борисова е съставът да се представи с нови танци, свързани с местните традиции и обичаи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари