Студ в сряда сутрин, с температури до -10 градуса

1
Утре облачността ще е променлива, намаляваща в следобедните часове на места до слънчево
Утре облачността ще е променлива, намаляваща в следобедните часове на места до слънчево

Зимата напомни за себе си в последния ден от ноември.

Снежната покривка в София, която сутринта беше 13 см вече е 10, в Разград – 7, а в Ловеч – 6см. Оправдаха се предупрежденията и за много силен вятър – почти 100 км/ч в Хасково и Пазарджик, повече от 70 в Пловдив, Оряхово и Кнежа.

Общото количество на валежите в някои райони от страната само за последната обстановка е близо до месечните норми - повече от 40 литра на кв. метър в София и Шабла, около 30 в Добрич, Карнобат, Варна и Ловеч, информира БНТ.

През нощта валежите навсякъде ще спрат, а вятърът в повечето райони временно ще отслабне, само в Източна България ще се задържи умерен, все така от северозапад.

С намалението на облачността температурите утре сутринта в цялата страна, с изключение на морския бряг, ще паднат под нулата, на места - до около минус 10°.

Утре облачността ще е променлива, намаляваща в следобедните часове на места до слънчево. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще отслабне ще се ориентира от югозапад и максималните температури ще са по-високи, в сравнение с днес, между 7° и 12°, в София – около 5°.

Много ветровито ще остане в планините и утре, със силен, по билата - временно бурен северозападен вятър и в комбинация с дебелата снежна покривка там, остават условията за преспи и навявания. Облачността ще бъде променлива, а максималните температури в курортите ще са от минус 2° до 3°.

С валежи от сняг ще бъде и утре в крайните западни и северни райони от Балканите. В останалата част от полуострова ще има и слънчеви часове, но ще остане ветровито.

Сняг ще продължи да вали в северните райони на Европа, Прибалтика, а също и на Пиринеите. Предимно облачно ще е и в останалите части от континента, но с валежи предимно от дъжд. Причината – обширен многоцентров циклон, който определя времето в по-голямата част от Европа.

У нас, в четвъртък ще преобладава слънчево време, а затоплянето ще продължи. В петък отново ще завали. Ще започне застудяване и през почивните дни времето ще бъде много променливо - ще има и слънчеви часове, но и валежи – и от дъжд, и от сняг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари