Студ и сняг ни очакват през уикенда

1
В по-голямата част от Западна и Северна България дъждът ще премине в сняг и ще се образува снежна покривка, ще има навявания и преспи
В по-голямата част от Западна и Северна България дъждът ще премине в сняг и ще се образува снежна покривка, ще има навявания и преспи

В по-голямата част от Западна и Северна България дъждът ще премине в сняг и ще се образува снежна покривка, ще има навявания и преспи

Поредна сутрин започна с температури около 0° - от минус 3° в Драгоман до +7° в Русе и Враца, В София - 0°, колкото беше и в Добрич, където все още има 3 см снежна покривка.

Днес максималните температури се понижават спрямо вчера и ще бъдат между 11° и 16°, в София - около 11°. Облачността от запад ще се увеличава и в Северозападна България и ще има валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще бъде слаб до умерен.

По-често значителна ще се задържи облачността и през следващото денонощие. През нощта ще бъде почти тихо, само в Северозападна България все още ще превалява дъжд, предаде БНТ.

Утре минималните температури ще са между 4° и 9°, в София - около 5°. Максималните - от 9° до 14°, в София - около 10°. Валежи от дъжд се очакват в следобедните часове на места в планинските и източните райони от страната. Ще духа слаб, в Лудогорието - умерен североизточен вятър.

По Черноморието утре ще има валежи главно в следобедните часове, по-значителни и на повече места по южното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от североизток, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Валежи от дъжд се очакват и в планините, а границата между дъжд и сняг ще бъде на около 1800 метра. Ще духа умерен вятър от югозапад, който до вечерта ще се ориентира от север-северозапад.

Студено и много ветровито ще бъде у нас и в близките дни. Ще има и валежи, които в събота ще обхванат цялата страна. Има повишена вероятност на места да са значителни. С продължаващото застудяване в по-голямата част от Западна и Северна България дъждът ще премине в сняг и ще се образува снежна покривка, ще има навявания и преспи. В неделя валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява. Ще остане ветровито, с температури през целия ден близки до нулата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    123
    Същото е положението и в един коптор с ромляни след моста в посока към кръстовището на "Цар Освободител" в дясно! Даже си имат сметище с отпадъци, които горят безнаказано! Ами да ви е честит Бенчо некадърника, "русенци"! ДИШАЙТЕ!!!
  • 5
    1
    23:55
    Точно в този момент как се горят гуми в една от общинските къщи до автогарата, идея си нямате! Парцалите от комина се виждат в тъмнината с просто око! А зловонието е като, че сме в Мордор! ул.6-ти септември. Да поясня ли етноса на общинските наематели?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари