Строят два нови корпуса в Дом „Приста“

3
Община Русе ускорява разширяването на Дом за възрастни с деменция "Приста"
Община Русе ускорява разширяването на Дом за възрастни с деменция "Приста" Снимка: Община Русе

Община Русе ускорява разширяването на Дом за възрастни с деменция "Приста"

Общинският съвет на Русе предстои да обяви Дом за възрастни с деменция "Приста" за обект от първостепенно значение. Това решение ще ускори процедурата по разширяване на дома, което включва изграждането на два нови корпуса върху общинския имот, където се намира домът.

Дом "Приста" в момента обслужва 120 лица с деменция и разполага с екип от 70 служители, които предоставят 24-часова грижа. Разширението цели да подобри качеството на специализираните услуги и да увеличи капацитета на дома, съобразно изискванията на националната стратегия за дългосрочна грижа.

За целта Община Русе вече е възложила изготвянето на инвестиционен проект и е одобрила подробен устройствен план за имота. Предвидено е новото застрояване да бъде разположено на около 1200 кв. м.

Обявяването на дома за обект от първостепенно значение ще позволи на общината да избегне плащането на държавна такса за промяна на предназначението на земеделската земя, върху която ще се извърши разширението.

Това решение е важна стъпка към подобряване на социалната инфраструктура в община Русе и осигуряване на по-добри условия за грижа за възрастните хора с деменция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Анна
    Браво,такава мизерия е там!! Ужасссс и...шефката е тъпа горила,само крещи и вика,,,горките хора,не им завиждам...само бабички изперкали работят там...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари