Строителната гимназия отбелязва 75 години от създаването си

2

В училището се проведе интердисциплинарен урок, посветен на живота и творчеството на патрона на гимназията

Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия /ПГСАГ/ „Пеньо Пенев“ отбелязва 75 години от създаването си през настоящата седмица.

По-рано днес в училището се проведе интердисциплинарен урок, посветен на живота и творчеството на патрона на гимназията. Той включваше освен преподаваното в часовете по история и цивилизация, български език и литература, както и по изобразително изкуство, много допълнителен материал, за който учениците трябваше сами да се подготвят. На събитието присъства и областният управител Данаил Ковачев. „През годините това училище се доказа като достоен пример за традиции и новаторство, утвърждавайки се като престижно учебно заведение, възпитаващо достойни граждани и добре подготвени специалисти в някои от най-значимите обществени сфери. Продължавайте да бъдете лидери и все така високопрофесионално ориентирани, допринасяйки за изграждането на съвременния облик на нашия град и регион. Благодаря Ви за енергията и професионализма, които влагате в ежедневната си дейност! Нека Вашите ученици да продължават развитието си в сферата на строителството и архитектурата с много амбиция и отличия“, каза областният управител в обръщението си към директора инж. Камелия Денчева и учителите. Същи така той пожела на екипа здраве, сили и вдъхновение, а на учениците да вървят смело напред по пътя към сбъдването на мечтите си. „Постигайте и успявайте! Вие можете, бъдете уверени в себе си!“, допълни Ковачев. Той също се включи в самия урок, като отбеляза малко известни факти за Пеньо Пенев. „Духът на Пеньо Пенев е бил по-силен от всички препятствия, които е срещал в живота“, заяви областният управител и сподели, че завършилите гимназията ще бъдат конкурентоспособни и годни за предизвикателствата на живота.

Към момента в училището се обучават 500 ученици между 8 и 12 клас. Те учат в 20 паралелки, като 5 от тях предоставят възможност за дуално обучение. Сред тях са възможности за обучение по специалности като водно строителство, транспортно строителство, строителство и архитектура, геодезия, както и недвижими имоти. Училището предлага и 1 защитена професия. Става дума за специалността „Художествена керамика“, в която се обучават 13 деветокласници.

През следващите дни предстоят още редица прояви, като състезания по професии и празничен концерт, който ще се проведе в петък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Гост
    Тази гимназия трябва да подготвя основите за бъдещи архитекти и строители на сграден фонд. Тези професии са скъпоплатени и реномирани и следва да са предпочитани. Защо, обаче, всички майченца са се юрнали да си бутат отрочетата в училища за мениджмънт, комуникации и туризъм?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари