Стрелецът от Лясковец ще съди държавата за 1 милион лева

2
Петко Петков излежава присъда за смъртта на командоса Емил Шарков
Петко Петков излежава присъда за смъртта на командоса Емил Шарков

Петко Петков излежава присъда за смъртта на командоса Емил Шарков

Осъденият с доживотна присъда Петко Петков - известен като "стрелецът от Лясковец", ще съди държавата за 1 милион лева за нанесени нематериални щети, съобщи bTV.

Петков излежава присъда за смъртта на командоса Емил Шарков, който загина при специализирана акция на баретите преди 6 години.

Повод за акцията на 14 март 2014 година е агресивното поведение на Петко Петков - въоръжен и отправящ системни смъртни заплахи към деца от близкото училище. Мъжът е обезвреден, с цената на един живот и ранени командоси. Осъден е до живот. Последното му намерение от килията обаче е да съди държавата.

"Аз съм гневна, че въобще един убиец на полицай, един потенциален убиец на още може би 4-5 момчета, които са участвали в акцията, и това същество не само, че има право да предявява такива съдебни искове, но и цялата съдебна система се впряга в негова услуга", каза съпругата на покойния Емил Шарков Милена Шаркова.

60-годишният мъж излежава присъдата си в затвора в Ловеч. Майка му и до днес отказва да заличи следите от злополучната спецакция в семейното им жилище.

„Ей такваз стая. Туй ли заслужава? Разбойници, убийци! Тука той спи, тука аз спя, чупят прозорци, със стълби влизат. Защо?! Какъв е моят син?! Какъв убиец?! Аз ше ги съдя и за далака му, и за бъбрека му. Шест години дето стои там без вина. За всичко. Милион. Туй, което сме преживели е малко, да. Да, малко са", категорична е майката на Петков Стефанка.

В същото време съпругата на убития командос търси съмишленици на идеята за законодателни промени, които да намалят правата на лицата, осъдени за тежки криминални престъпления.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари