Страх и пълна социална изолация в Италия

2
Хората излизат от домовете си само с декларация, издадена от полицията
Хората излизат от домовете си само с декларация, издадена от полицията Видео: bTV

На Ботуша не може да се излиза без разрешение, работят само хранителните магазини и аптеките

Вече два дни Италия е под пълна карантина заради коронавируса. Хората излизат от домовете си само с декларация, издадена от полицията.

Мария Генова, която живее със семейството си на 5 км от Милано, разказа в „Тази сутрин“ по bTV, че отворени са само хранителните магазини и аптеките. Всички други обекти остават затворени до края на март.

„Ситуацията тук е сериозна. В началото приемахме всичко на майтап, но сега сме доста притеснени. Блокирани сме вкъщи. Правителството е взело всички мерки за сигурност, а ние трябва да сме по-дисциплинирани“, разказа Пепа, майка на Мария.

Тя допълни, че хората не ходят на работа, имат право да излизат, стига да не се срещат с никого.

„Трябва задължително да се спазва дистанция от 1 м, ако отидем до магазин трябва да сме задължително с маска и ръкавици“, каза още жената.

Братът на Мария Нешо разказа, че училищата са затворени от 24 февруари и ще останат извън клас до 6 април. „Всяка седмица срокът се удължава. Учим онлайн, дават ни материали, а ние си правим домашните и ги пращаме. Нямам социални контакти“, посочи той.

По думите на семейството се очаква голяма икономическа криза. По думите им правителството в Италия ще отпусне помощ за хората, които не могат да работят от вкъщи – те ще получават по 600 евро на месец.

Плащането на данъци също е отложено, а ипотечните кредити получават отсрочка от 2 месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари