Стоян Таслаков: Иван Белишки е рецидивист, заплашвал е десетки хора

0
Няма личен мотив за нападението срещу мен, причините са свързани с политиката, заяви депутатът от „Възраждане“
Няма личен мотив за нападението срещу мен, причините са свързани с политиката, заяви депутатът от „Възраждане“

Няма личен мотив за нападението срещу мен, причините са свързани с политиката, заяви депутатът от „Възраждане“

Вчера депутатът от „ВъзражданеСтоян Таслаков заяви, че е бил нападнат с пистолет от Иван Белишки-син на кмета на Панагюрище. Последва арест на Белишки, а Таслаков твърди, че това не е първото нападение срещу него и негови колеги. Той отрече лични мотиви за инцидента и го обвърза с подаден сигнал срещу кмета на Стамболийски, който, също като градоначалника на Панагюрище, е от партия ГЕРБ.

В кулоарите на парламента днес Таслаков разказа, че е бил нападнат, когато се е прибирал към дома си.

Лицето Иван Белишки-син ме нападна на тротоара. Успях да се отбранявам, което го шокира. Започна да търси пистолет в чантичката си. Извади оръжието и аз реших, че трябва да го обезвредя. Влязох в най-близкия магазин. Той ме последва. Там стана едно спречкване. Успях да му хвана ръцете. Казах на хората в магазина да позвънят на 112. Той се отскубна и побягна“.

Първите заплахи, които съм получил от него на месинджър, са от преди два месеца, посочи Таслаков, предава БНР.

Тогава излезе новина, че кметът на Стамболийски е арестуван заради мен. Подадох жалби до полицията и прокуратурата“.

Миналата седмица имаше пак инцидент, каза той.

Тогава ме блъсна и обиди. Отправи ми заплаха за живота. Подадох втора жалба. Вчера се стигна до този инцидент в София, на улица „Нишава“.

Това не е първата заплаха към член на „Възраждане“ от страна на Иван Белишки, твърди Таслаков. През миналата година Климент Шопов също е бил заплашван и е имал назначена охрана, казва депутатът от „Възраждане“.

Ще изчакаме да видим какви действия ще предприемат правораздавателните органи. Това лице е опасно. То е от прослойката, която разделя обществото. Проукраински е настроен. Този човек е рецидивист. Заплашвал е десетки хора. Те се свързаха с мен след снощния инцидент.

Таслаков ще търси правата си по съдебен ред.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари