Стотици танцьори извиха хоро в центъра на Русе

8

С благотворителна хоротека танцовите школи "Играорци" и "Еремия" събраха средства в помощ на деца със специални потребности

Под мотото "Да пренесем доброто с хорото" танцова школа "Играорци" и най-голямата школа по народни хора в София "Еремия" проведоха благотворителна хоротека в помощ на деца с увреждания и младежи в неравностойно положение.

Инициатива се реализира в партньорство между ръководителя и хореограф на най-голямата школа за народни танци в Русе Богдан Донев и колегата му от софийската школа Ивайло Георгиев. Събитието, което събра над 600 танцьори на площада пред сградата на Община Русе, се състоя под егидата на кмета Пенчо Милков, който приветства стотиците ентусиасти.

Изключително се радвам, че организирате тази инициатива в Русе. Каузата е благородна и нека всички да я подкрепим, защото като общество трябва да застанем до децата със специални потребности, които имат нужда от подобен вид спортни площадки”, обърна се към присъстващите кметът Милков, цитиран от пресцентъра на Община Русе.

В близост до сцената бяха поставени дарителски кутии, като организаторите призоваха русенци и всички участници в хоротеката да се включат в каузата. Събраните от инициативата средства ще бъдат използвани за изграждане на спортна площадка за деца със специални потребности и младежи в неравностойно положение в Парка на младежта, като идеята за това е на кмета Пенчо Милков.

До момента танцова школа „Еремия“ са танцували в Пловдив, Самоков, Търговище, София и още много градове, като само преди месеци заедно с плевенския клуб “Северняците” събират над 7600 лв. в помощ на децата, настанени в центрове от семеен тип в гр. Плевен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    РУСЕНЕЦ
    Вместо да тропкат хорце, да отидат и да събират капачки.ЕРЗМЙ
  • 6
    3
    Шах
    Дамата от снимката, в носията, новата кметица ли е?
  • -2
    2
    Влад
    Позитивни хора, браво !
  • 8
    1
    Съдбата Скъпи
    Нито Хорото, нито пенсионерите които посети, ще те спаси от презрението от близки и неблизки, заради унижението на което подложи ама най, най-близките и,.........кучето, което с удоволствие се разхожда в градинката и горичката пред блока.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари