Стотици русенци излязоха на протест "400 шева - Свобода или Смърт"

6
Русе е един от градовете, който подкрепя 18-годишната Дебора, станала жертва на насилие по особено жесток начин
Русе е един от градовете, който подкрепя 18-годишната Дебора, станала жертва на насилие по особено жесток начин Видео: Кис 13

Русе е един от градовете, който подкрепя 18-годишната Дебора, станала жертва на насилие по особено жесток начин

Чудовищното престъпление събуди цялата страна, а протести се организират в много градове.

В Русе стотици хора излязоха пред Съдебната палата в подкрепа на Дебора, която стана жертва на брутално насилие. Националният протест се организира под надслов "400 шева - Свобода или Смърт" с искане за справедливо съдебно решение в полза на младата жена. Припомняме, че тя беше нарязана с макетно ножче от приятеля си Георги Георгиев, а съдът първоначално определи престъплението като "лека телесна повреда". Към момента момичето е в тежко физическо и емоционално състояние, призна баща й Красимир.

Пред събралото се мнозинство говори кметът Пенчо Милков, който по-рано изрази подкрепата си. "Съдебната система може да “прости" на изверга, но ние, хората, няма", заяви той.

"Моментът е ужасяващ", обърна се към протестиращите Милков. "Не може насилието да се спре с приказки. Насилието не може да се спре чрез микрофона, насилниците трябва да бъдат наказани незабавно. Да изпратим добра енергия към близките на момичето", бяха думите му.

"Съдии и прокурори са корумпирани", изрази мнението си русенец. Емоционални изказвания, обединени около силна гражданска позиция за по-строги наказания, съпътстваха протеста срещу насилието пред Съдебната палата тази вечер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    19
    daskal
    Малко смущаващо е, че протестът в статията е обявен за "подкрепа на Дебора". Не, не това е най-важното. Най-важни са обстоятелствата около това идиотско престъпление, разследването, заключенията и особено нахилената "съдийка", която обяви 400 шева за лека телесна повреда (че и на фамилия е случила - Гьонова!). Важни са рецидивите при този психопат, който утре може да нареже безнаказано всеки от нас. Важно е, че реве да го пуснат, щото имал малко дете и жена. Особено важни са патриотарските му татуировки - той разбира "свобода или смърт" като пълно своеволие! Важно е, че системата залага такива садистични "бомби". Важно е, че не можем да разчитаме на подкрепата и закрилата на държавата от всякакви посегателства над живота и здравето ни.
  • 3
    18
    ха-ха
    Е.. ти племето. Стотици излязли на протест......Проспаха окопаването на престъпниците във властта чрез подмяна на конституцията. Проспаха погазването на закона за референдумите. Все важни за стадото неща, но не пропуснаха протест за еди си какво. Мирише на сериозна организация. Не че говедото не зслужава да му върнат всички 400 разреза, но намирисва на сорос и джендърската му конвенция. А стадото да си спи. То съвсем скоро няма да ходи и на избори, щото и от това ще го лишат, но пък ще ходи на задължителни "ваксинации" и трапанации.
  • 6
    17
    Откровено
    Участието на кмета Милков в протеста щеше да е по човешки и искрено, ако не го беше използвал за лични, егоистични и политически цели във връзка с изборите през есента. Ако беше един от многото граждани, без да се опитва да"яха" вълната на негодувание на гражданите срещу този нечовешки акт на насилие и издевателство на един индивид, щеше да изглежда по друг начин А защо нямаше народни представители и НПО-та е също важен въпрос. Защо, защо ... ?
  • -3
    16
    ZZтанко
    Всичките кумунярски тролчета от фермата на Мутрофанката сега са впрегнати да пишат простотии и да омаловажават случая с ОПИТА ЗА УБИЙСТВО от един малоумник на 18 годишно момиче! СРАМ сте, кумуняги!!!
  • 2
    15
    Скептик
    И с невъоръжено око се вижда, че случката се използва за "подгряване" на общественото мнение, за нещо което предстои да се случи...Навярно - за безпроблемно приемане на т.нар. Истанбулска конфенция
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари