Стотици пътници блокирани в спрени влакове

0
Осем влака са били блокирани заради повреда в контактната мрежа на БДЖ
Осем влака са били блокирани заради повреда в контактната мрежа на БДЖ

Стотици пътници стояха в неведение в спрени влакове, след като около 8 часа тази сутрин движението на общо осем композиции по различни направления между Пловдив и София бе блокирано заради повреда в контактната мрежа, съобщи БГНЕС.

Два часа между Костенец и Белово е чакал експресът от София за Пловдив и Бургас, бързият влак от София до Пловдив е чакал над един час на гарите в Септември и Пазарджик. Други четири пътнически влака - за Пещера, София и Димитровград са престояли над 70 минути на гарата в Пловдив, без изобщо да потеглят.

На гарата в Стамболийски пък е чакал влак от Пещера за Пловдив, докато дизелов локомотив откарва вагоните към пловдивската гара. Пътниците между Белово и Пазарджик пък са били извозени с автобуси заради ремонта по линията, по същия начин са били транспортирани и пътуващите от Стамболийски до Белово.

Влаковете от Пловдив за Димитровград и за Стара Загора са изчакали пътниците от влаковете от София, за да могат да хванат връзката. Хаосът на гарите между Белово и Пловдив продължава вече втора седмица, в жп трафика активно са включени и автобуси. Предстои включването на трасето към високоскоростната мрежа, което налага прехвърляния на различни гари. Някои влакове изобщо са спрени, други се отменят в последния момент заради недостиг на локомотиви.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Утре с моя отивам за риба!
- Ооо, ти си рибарка?
- Ами, в началото лових малко, после спорта ме увлече, и сега пия като всички!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари