Стотици незаети места след второ класиране след 7-ми клас в Русенско

1
Това показват данните от Регионалното управление по образование
Това показват данните от Регионалното управление по образование

Близо 300 са незаетите места след втори етап на класиране и записване по профили и специалности в училищата в Русенска област

Това показват данните от Регионалното управление по образование - Русе.

Най-много са свободните места в паралелката „Механизация на селското стопанство“ на ПГ по селско стопанство „Ангел Кънчев“ – 22.

По 20 са свободните места в паралелката „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“ на ПГО „Недка Иван Лазарова“, „Измервателна и организационна техника“ в ПГПТ „Атанас Ц. Буров“ и „Локомотиви и вагони“ в ПГРКК.

17 са свободните места в паралелката „Машини и съоръжения за заваряване“ в ПГПТ „Атанас Ц. Буров“.

Пълен списък – RC12-Незаети-след-втори-етап

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    13
    До Rusenec
    Недей така! Нашето рошаво грозновато гуру на образователната система и РУО Роската от МВРО е на друго мнение! Иска да се закриват паралелки в гимназиите, за да се отварят в техникумите. Иска да има шивачки, таксиметрови шофьори и бармани, а не умни и учени хора! Цялото МВРО е вредно за Обществото!
  • 3
    12
    Rusenec
    Техникумите са загуба на време за младите хора. Професиите, които се изучават там са такива дето могат да се изучат за няколко месеца, а те искат да ги държат в тия училища по 4-5 години. Струва си само езикова гимназия да се учи там наистина иска години за да се научи нещо. Да лепиш плочки, да зидаш или шиеш - това за 3 месеца спокойно се нaучава.
  • 6
    11
    В.П.
    Мрежата от средни училища в Русе е с актуалност към 60 те години на миналия век !С изключение на 4 или 5 училища ,всички останали са ''Проформа'' !Някой запитва ли се какво струва на данъкоплатеца една ''Маломерна'' паралелка !Няма ли най после някой да попита, колко пари се харчат в повечето средни училища с по 100 или дори по малко от100 ученика ? А за професионалните ''гимназии''-там положението е трагично! Директори,Заместници,Заплати ,ел.енергия ,парно...,стотици хиляди лева и резултати -НИКАКВИ !Щом не търсим сметка на РУО -Русе, значи толкова ни е акъла !
  • 3
    10
    Иван
    Всеки в Русе ще ви каже, че градът е под 50 000 !!!! Всичко живо се изнесе, останаха само цигани,турци и пенсионери !!! В Русе вече почти не могат да се срещнат русенци под 40 години. Малко ученици, които след завършване веднага напускат града...
  • -1
    9
    Населението ня Русе
    Е 200 000 души: В момента. Пълно е нерегистрирани пришълци от Лудогорието.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари