Стотици изпратиха отец Боян Саръев в последния му път

1
Опечалените трудно намираха думи да изразят своите чувства
Опечалените трудно намираха думи да изразят своите чувства Снимка: Facebook

Опечалените трудно намираха думи да изразят своите чувства

Стотици се събраха в Кърджали, за да изпратят в последния му път отец Боян Саръев, наричан Кръстителя на Източните Родопи.

Повече от два часа продължи поклонението пред тленните останки на отец Саръев, предава БНР. За голяма част от дошлите тук той ще остане духовният им водач, осветявал над 3 десетилетия пътя им в християнската вяра.

Опечалените трудно намираха думи да изразят своите чувства. Според бившия председател на Народното събрание Цвета Караянчева отец Саръев ще бъде запомнен като истински родолюбец, като човек, който е искал през целия си живот хората да бъдат по-добри и да има разбирателство между тях.

Сред дошлите на поклонението беше и бившият кмет на Кърджали Хасан Азис. За него отец Саръев ще остане човекът, който винаги е работил за това да няма деление на хората по етнос и религия.

Пловдивският митрополит Николай отслужи в храма "Свето Успение Богородично" опелото в съслужение със свещеници от страната. Отец Саръев ще бъде погребан в двора на църквата, на която отдаде над 30 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари