Стотици българи ще „изгорят” с кувертите си за новогодишната нощ

0
Платформа прави фалшиви резервации за Коледа и Нова година
Платформа прави фалшиви резервации за Коледа и Нова година

Платформа прави фалшиви резервации за Коледа и Нова година

Хотелиери предупредиха, че платформа продава пакети за нощувки без тяхното съгласие.

Десетки, а може би стотици българи ще „изгорят” с кувертите си за новогодишната нощ. За това алармират хотелиери, които разбрали, че платформа продава пакети за техните хотели, но без тяхното съгласие.

Част от потърпевшите мениджъри дори лично резервирали пакети в своите хотели, при положение, че отдавна свободни места няма. Така направил и Кристиян Киров, който управлява хотел край Бургас. След като колеги от Батак му сигнализирали за сайта, той влязъл и резервирал несъществуващи свободни места за Нова година. Получил потвърждение от уеб страницата, дори телефонно обаждане. „Получаваш потвърждение на имейл адрес и проформа фактура, която трябва да платиш по банков път”, обясни Киров. Той обясни, че си е направил собствено разследване. Оказало се, че фирмите са регистрирани на малоимотни граждани, предаде NOVA.

Хотелиерите са подали сигнал до вътрешния министър Калин Стоянов, който, по думите им, веднага се заел със случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    LOL
    Лично мЕнистъра се е заел да разнищи тази схемичка. Е, парите вече ги няма де, така че само вдига пушилка. При положение, че хотелиери са разкрили схемата, за какъв чеп са разследващите органи получаващи (и постоянно протестиращи за още) от нашите пари?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари