Стопанската камара в Русе ще работи по проект за артисти-предприемачи

1
Заинтересованите ще могат да се включат в разработените обучения безплатно
Заинтересованите ще могат да се включат в разработените обучения безплатно

Русенска стопанска камара ще участва в проекта „ArtPreneurs“ по програмата Еразъм+

 Той е за срок от 2 години и ще се изпълнява до 1 ноември 2023 г., информира Русе Медиа.  Партньорските организации, с които ще работи съвместно, са: Сдружение Коучинг България, Smart Idea и Better future от Словения, Youthfully Yours от Словакия и JumpIN Hub от Португалия.

Основната цел на проекта е да се обучават хората на изкуството да развиват дигитални предприемачески умения и да стартират собствен бизнес в своя сектор. При разработването ще ползва както опита на камарата, така и опита на асоциираните партньори, които са по два за всяка участваща организация. Русенска стопанска камара ще работи в тясно сътрудничество с Българска Стопанска камара и Регионална занаятчийска камара-Русе.

„Секторът на изкуствата играе важна роля в генерирането на растеж и борбата с безработицата. Помага на младите хора да превърнат творческите си умения, в собствен бизнес. Възрастните трябва да увеличат своите предприемачески и дигитални умения използвайки иновативни възможности за обучение. Програмата за обучение, предложена в проекта, покрива необходимостта от насърчаване на иновациите, творчеството и предприемачеството в сектора на изкуствата.

Общата ни идея е да насърчим самостоятелната заетост и предприемачеството в сектора на изкуствата“, казват от РСК.

На страницата на РСК във Фейсбук и на сайта ѝ ще се публикува периодично информация за интелектуалните продукти, които ще се разработят в рамките на проекта. Заинтересованите ще могат да се включат в разработените обучения безплатно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари