Стоматологията има нов управител

0
Това реши на заседанието си днес Общинския съвет в Русе
Това реши на заседанието си днес Общинския съвет в Русе Снимка: ТОП НОВИНИ

Д-р Елена Дачева Иванова ще бъде управител на „Център по дентална медицина 1 – Русе“ ЕООД.

Възнаграждението й ще е в размер на 340 на сто от отчетната средна месечна брутна работна заплата за лечебното заведение.

Това реши на заседанието си днес Общинския съвет в Русе, предаде Топ Новини.

Предложението на администрацията бе съобразено с мненията на комисията по здравеопазване и председателския съвет. То получи подкрепата на 36 съветници, 8 се въздържаха, 3 бяха против.

Нина Крушева от „Патриотите, ВМРО и Глас народен“ разясни отрицателния си вот, като обърна внимание на липсата поддръжка на хигиената и състоянието на сградата там, както и на ясни планове в това отношение.

Мариета Волф от „Патриотите, ВМРО и Глас народен“ коментира, че дружеството има над 35 000 лв. регистрирани загуби. Тя предложи конкурс за позицията на управител, който да се проведе на 17 септември, както и по-ниско възнаграждение в размер 280 на сто от отчетната средна месечна брутна работна заплата за лечебното заведение. Предложението обаче не получи достатъчно подкрепа, като „За“ него гласуваха 13 старейшини, оше толкова „Против“ и 17 с „Въздържал се“.

Д-р Иванова ще заеме поста, след като досегашния управител на Стоматологията д-р Цветанка Романова Доганова е помолила да бъде освободена от длъжността, поради навършване на пенсионна възраст.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари