Столтенберг: Сътрудничеството между Москва и Пекин застрашава НАТО

0
Путин и Си Цзипин призоваха Алианса да се откаже от подходите си от епохата на Студената война
Путин и Си Цзипин призоваха Алианса да се откаже от подходите си от епохата на Студената война

Путин и Си Цзипин призоваха Алианса да се откаже от подходите си от епохата на Студената война

Тясното сътрудничество между Москва и Пекин може да има последствия за сигурността на страните от НАТО. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред „Монд“, предаде БГНЕС.

"НАТО е регионален съюз, чиято дейност е съсредоточена в Северна Америка и Европа", каза той. „Но Алиансът трябва да се справя с глобални заплахи“.

"Фактът, че Москва и Пекин работят в тясно сътрудничество, носи след себе си последствия за нашата сигурност", каза той.

"По-рано руският президент Владимир Путин и китайският президент Си Цзинпин направиха съвместно изявление, в което разкритикуваха нашата политика на отворени врати", заяви Столтенберг.

Посещението на руския президент Владимир Путин в Пекин и разговорите му с китайския президент Си Цзинпин на 4 февруари бяха посветени на по-нататъшното развитие и укрепване на двустранните отношения, както и на координацията на действията на международната арена и разработването на съвместни подходи към актуалните проблеми и предизвикателства пред глобалната сигурност. В края на срещата, продължила повече от два часа и половина, двамата лидери приеха съвместно изявление, в което отбелязаха, че приятелството между Русия и Китай "няма граници" и че в сътрудничеството им "няма забранени зони".

В документа се подчертава, че Москва и Пекин се противопоставят на по-нататъшното разширяване на НАТО и призовават Алианса да се откаже от подходите си от епохата на Студената война.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Чернописец Храбър
    До #5 Като чета какво си написал изобщо не ми изглеждаш нормален българин, ами я си вземете дозичката с приятелчето ти наци ....
  • 17
    6
    12345
    НАТО НЕ е регионален съюз за отбрана в Северна Америка и Европа, а икономическа заона в която САЩ да си продават оръжията. Армията на НАТО е много по-малка от тази на Китай и Русия.
  • -12
    5
    До 4
    Рашистко надупено тролче, ти искаш само на путлерастката фалшива пропаганда ли да се дава трибуна? Нас, нормалните българи ни интересуват и ИСТИНИТЕ от неутрални източници! А ти се вземай куфарчети и марш към Сибир, боклук антибългарски!
  • 10
    4
    Йййййй
    Постоянно се дава трибуна на русофоби!
  • 6
    3
    Нели КОЛЕВА
    Интересно е ,че НАТО се страхува от този съюз.Нали сте силни и безстрашни?Светът отдавна не е еднополюсен .Многополюсният свят е навсякъде-отворете си очите.Някъде старите съюзи се разпадат и се създават нови-не бъдете с очи,широко затворени.Светът не е само Сев.Америка и Европа,а има много други държави и континенти.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари