Стойчо Стойчев: Президентът по традиция ще връчи третия мандат на БСП

1
Повечето парламентарни сили обявиха, че не биха участвали в правителство с третия мандат
Повечето парламентарни сили обявиха, че не биха участвали в правителство с третия мандат Снимка: БГНЕС

Повечето парламентарни сили обявиха, че не биха участвали в правителство с третия мандат

Вторият проучвателен мандат е в историята. От ПП-ДБ го получиха и го върнаха веднага неизпълнен. Повечето парламентарни сили обявиха, че не биха участвали в правителство с третия мандат.

Какво следва на политическия терен – коментар в студиото на bTV Новините на политолозите Стойчо Стойчев и Георги Киряков.

Президентът в момента проблеми няма. Той стои отстрани и гледа сеир. Не виждам нещо драматично в ограничения избор за служебен министър-председател, както и за провеждането на изборите 2 в 1. При наличие на желание всичко ще бъде свършено в срок“, посочи Стойчо Стойчев.

Мисля, че президентът ще връчи третия мандат на БСП по традиция. Правил го е всеки път, когато е имал такава възможност“, допълни той.

„Очевидно от ПП-ДБ не знаят как да водят преговори. Очевидно е, че се върви към избори, които те не искат. Президентът прояви ирония при срещата, защото основните конституционни промени бяха инициирани от ПП-ДБ. Христо Иванов каза в „Лице в лице“, че не е очаквал, че ГЕРБ и ДПС ще предизвикат предсрочни избори“, добави Киряков.

„Ще видим кой ще бъде посоченият за служебен министър-председател. Ще видим кои ще бъдат предложени за министри. Има още една промяна в Конституцията – сега парламентът ще продължи да работи. Какво ще прави Народното събрание в тази предизборна кампания? Какво мнозинство ще има там? Какво ще се гласува в него и ще има ли плаващи мнозинства, които за тези два месеца ще изберат новите ръководства на регулаторите“, коментира още Георги Киряков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Обаче! Стойчо, баце, късай...
    Щото ще го даде на ИТН! Анадънму?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари