Стивън Кинг: Жалко, че светът се озова в един от романите ми

0
Писателят, чийто постапокалиптичен роман за пандемия от смъртоносен грип „Сблъсък“ излиза през 1978 г., беше попитан в скорошно интервю за в. „Индипендънт” дали има моменти, когато се е чувствал сякаш животът копира някой от сюжетите му
Писателят, чийто постапокалиптичен роман за пандемия от смъртоносен грип „Сблъсък“ излиза през 1978 г., беше попитан в скорошно интервю за в. „Индипендънт” дали има моменти, когато се е чувствал сякаш животът копира някой от сюжетите му Снимка: Getty Images

Стивън Кинг съжалява, че хората по света се чувстват сякаш са в неговия антиутопичен хорър „Сблъсък”.

Писателят, чийто постапокалиптичен роман за пандемия от смъртоносен грипСблъсък“ излиза през 1978 г., беше попитан в скорошно интервю за в. „Индипендънт” дали има моменти, когато се е чувствал сякаш животът копира някой от сюжетите му.

Да, точно сега хората ми казват: „Е, изглежда, че сме в онзи роман на Стивън Кинг“. И единственият ми отговор към тях е:„ Много съжалявам“, обясни писателят, предава БГНЕС.

Той добави още, че сега „не му е много удобно да бъде себе си“.

Писателят се опитва да сведе до минимум сравненията между коронавирусната пандемия и супер грипа от романа си, но смята, че пандемията „би трябвало да се случи“.

Кинг сподели, че по време на карантината отделя много време за писане на новия си роман и подчерта, че писането е “добър начин да се освободим от страха”.

Авторът на десетки бестселъри сподели: “Това не е точно паника. И не е точно страх. Мисля, че повечето хора се чувстват като мен – потискащо и притеснително е да си повтаряш, че не бива да излизаш навън. Защото ако излезеш, ще хванеш вируса или ще заразиш някого”. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари