Стилияна Николова стана носител на приза "Мария Гигова"

0
Националката е третият носител на тази награда
Националката е третият носител на тази награда Снимка: Анна Недкова / Фейсбук

Националката е третият носител на тази награда

Националката Стилияна Николова е третият носител на Приз "Мария Гигова". Възпитаничката на Валентина Иванова снощи спечели за първи път в кариерата си титлата в многобоя при жените на Държавното първенство по художествена гимнастика, категория "Елит" в зала "София", съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика.

Както е известно, на редовно заседание на Управителния съвет на БФХГ през 2017 година и по предложение на президента на централата Илиана Раева, беше учреден приз на името на трикратната абсолютна световна шампионка Мария Гигова във връзка с нейния 70-годишен юбилей.

Наградата се връчва на шампионката при жените на Държавното първенство "Елит" всяка година лично от гимнастичката на 20-ти век, член на Техническия комитет към ФИГ Мария Гигова.

Първата носителка на Приз "Мария Гигова" е Катрин Тасева през 2018 година. Четири пъти поред (2019 , 2020, 2021, 2022) наградата спечели Боряна Калейн, а през 2023-а - Стилияна Николова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари