СТИГА СТЕ СЕ ЛИГАВИЛИ!

1
Живеем в шизофренно време, а политическата ни каста се оказа клюкарска, нискочела, безкнижна, крадлива и много суетна
Живеем в шизофренно време, а политическата ни каста се оказа клюкарска, нискочела, безкнижна, крадлива и много суетна Снимка: Румен Добрев

Живеем в шизофренно време, а политическата ни каста се оказа клюкарска, нискочела, безкнижна, крадлива и много суетна

Ако човек реши да следи нашия политически живот, или трябва да почне да пие съответните щастливи хапчета, или да забегне много далече.

Последните няколко месеца ми се сливат – избори, после нещо като Парламент, ден-два цупене и сръдни в него, после малко приказки и агитацийка по телевизора, после пак избори и пак същото...Първи мандат, втори мандат, трети консултации, проектокабинет, няма проектокабинет, опозиция, победители, всички в опозиция... Да му се надуе главата на човек!

Живеем в горещо, сухо и шизофренно време. И в пандемично такова – като допълнение.

Политическата ни каста (голямата част от нея) се оказа клюкарска, нискочела, безкнижна, крадлива и много суетна. Нашият така наречен елит и нашите така наречени вождове имат само една мисъл в главата си. Каква е тя обаче – днес никой не знай, днес никой не знай.

Впрочем не е точно така. Тази мисъл е или банкова сметка в офшорна зона, или имение на кокосов остров, или защо не място в космически кораб до Луната.

Напоследък се забелязва и голяма конституционна любов. Всеки от политическите пауни е взел по една конституция и замеря другия паун. И хвърчат букви, параграфи, алинеи и точки. И прелитат гражданства и двойни гражданства, селянии и още по-големи селянии.

Байгън, както биха се изразили от една специфична политическа формация.

Моля ви господа – депутати и пубертети такива, или се кротвайте и оправяйте държавата, или поне махнете зелените рецепти за успокоителните лекарства.

Дайте ни път към успокоителни и приспивателни, иначе ще ни изгубите завинаги.

Както между другото става.

На времето баба ми Дона, като се ядосаше, и ми викаше:

– Момченце, стига си се лигавил!

Това трябва да се каже и на политиците.

Николай Милчев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари