Стена на столичен офис рухна върху служителка заради съседен строеж

3
Жената лежеше и имаше контузии по краката, разказа неин съсед
Жената лежеше и имаше контузии по краката, разказа неин съсед Видео: bTV

ДНСК започва проверка

Стена в офис на партерен етаж се срути, като според подателя на сигнала причината е строеж в близост. Инцидентът става вчера около 16:00 часа в столичния квартал „Лозенец“, когато в съседния строителен обект изграждат калканна стена, информира bTV.

Под натиска на бетона, стената на офиса се срива. В помещението е имало жена, която, за щастие, не е пострадала сериозно.

Видях, че жената лежеше и имаше контузии по краката. Тя разказа, че изведнъж всичко се е сринало и че е благодарна, че е жива“, обясни съседът Димитър Димитров.

Той заяви, че строежът трябва да се спре, като в неговия апартамент също има минимални щети, но те са само пукнатини.

В случая не мога да дам конкретна констатация. Според мен зиданата конструкция на съседната сграда не е укрепена. Но това ще може да се потвърди от независим експерт, който ние сме извикали, за да направи обследване и да даде становища относно състоянието на съседната сграда и как би трябвало да продължим с изпълнението на строежа“, обясни проектовият ръководител на фирмата строител Александър Кехайов.

ДНСК е сигнализирана и започва проверка.

Ще се изземе проектната документация, ще се провери за съответствие на изпълнението с одобрените проекти“, заяви заместник-кметът на район „Лозенец“ Михал Сотиров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ДНСК
    и местните велможи кметове, които осъществяват контрол върху незаконното строителство са кухи структури, а МРРБ дори няма регистър в национален мащаб от който да се информира барем за размера на незаконното строителство, нито за бездействието при вече влезли в сила заповеди за събаряне, как никой не ги събаря. Гражданите, са оставени сами да се борят с институциите, със съдебната власт, която отказва да признае интереса на собственика на законен строеж да се събори незаконния строеж в близост. Трябва ли да стане трагедия като в Турция, за да се заинтерисува регионалния министър и прокуратурата ПОРАДИ каква причина отказват органите, които по закон трябва да го премахват защо бездействат! Трябва ли да има човешки жертви, след като законът не допуска незаконно строителство , безхаберието на институциите убива
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари