Стефан Янев: В България ще бъдат разположени само български войски

1
Ще имаме български войски, които ще изпълнят тази задача на българска територия с българско командване, заяви министърът на отбраната
Ще имаме български войски, които ще изпълнят тази задача на българска територия с българско командване, заяви министърът на отбраната Снимка: bTV / стоп кадър

България е суверенна държава и решенията се вземат в София съобразно българския национален интерес

Ако бъде взето решение за разполагане на войски на НАТО по Източния фланг, българското правителство счита, че тази мярка е целесъобразно да бъде изпълнена с български войски. Ще имаме български войски, които ще изпълнят тази задача на българска територия с българско командване. Това каза в предаването "120 минути" по bTV  министърът на отбраната ген. Стефан Янев.

"България е суверенна държава и решенията се вземат в София съобразно българския национален интерес. Какви преговори ще бъдат направени на военно-техническо равнище, ще стане ясно, когато стане ясно дали има нужда от някакъв тип усилване. Която и държава да каже - ние искаме да дойдем тук с едни войски, това става с решение на българското правителство. А решението на българското правителство е на българска територия да се разположат български войски. Това не означава, че те ще правят нещо по-различно освен, че ще интензифицират своята подготовка", обясни ген Янев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Ко? Не! Кога!?
    "България е суверенна държава и решенията се вземат в София..." - и това от кога е така? Щото по-едно време слушахме германския чичко с мустачките, после бяхме послушни на съветския чичко с мустаци и лула, после дълго време пяхме руските частушки, сега още очакваме американската царевица и слушаме за европейските демократични ценности със сълзите на Пасито, пък към момента нещо се говори около баче Кико Канадеца, че може да проговори иврит ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари