Германия обсъжда дали да прати още войници в Литва

1
Това съобщи германският министър на отбраната Кристине Ламбрехт
Това съобщи германският министър на отбраната Кристине Ламбрехт Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германия обсъжда дали да прати още войници в Литва, съобщава германският министър на отбраната Кристине Ламбрехт, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В интервю за медийната група „Функе” тя казва, че Берлин вече има „важен принос в Литва”, тъй като оглавява бойната група на НАТО. „Въпрос на принцип е да бъдат достъпни като подкрепление допълнителни военни части и в момента ние сме в преговори с Литва, за да установим какво точно има смисъл да се направи в това отношение”, заявява Ламбрехт.

НАТО вече е дислоцирала четири бойни групи с общо 5 000 войници в Полша, Литва, Латвия и Естония. Те бяха пратени там в отговор на анексирането на украинската област Крим през 2014 г. от Русия.

Заради струпването напоследък на десетки хиляди руски войници по границите на Украйна в Полша и Румъния също бяха подсилени с натовски контингенти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    русенец
    с 5 - 10 000 души "войски" по границите на НАТО нищо няма да направят , освен да дразнят руснаците, което всъщност е и целта им. НАТО е търговска организация, не военна такава. Нейната цел е да създава мънички конфликти, в които САЩ да си продават оръжията.
  • 1
    2
    отнякаде
    голям джумбиш ще стане ей така путин реши да прати няколко подводници пълно снаражение на разхотка до куба.
  • 5
    1
    Война - докога?
    Трета Световна война ли искат всички? Те - Наполеон и Хитлер бяха само туристи до Москва ... Никой ли вече така и не научи История на Световните войни?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари