Стефан Янев с призив към българите: Гласувайте без страх

0
Работата на МВР вече дава резултат, категоричен е служебният премиер
Работата на МВР вече дава резултат, категоричен е служебният премиер Снимка: МС

Призовавам българските граждани да бъдат активни и да упражнят правото си на глас, свободно, отговорно, осъзнато и без страх

С тези думи министър-председателят Стефан Янев се обръща към българските граждани преди предстоящите парламентарни избори, предадоха от МС.

"Служебното правителство помага и ще продължи да полага усилия до и включително в изборния ден, за да се гарантират честността, прозрачността и автентичността на изборите“, се казва в позиция на служебния министър-председател.

Премиерът изказа благодарност към Министерството на вътрешните работи, другите правоохранителни органи и институции, ангажирани с подготовката на изборите, включително в сферата на сигурността. Янев изтъкна, че всички те продължават да работят всеотдайно и в момента, за да предотвратят грозните явления, наречени купен и корпоративен вот.

Тяхната работа вече дава резултати, което е достатъчно основание българските граждани да се чувстват сигурни и да дадат своя вот без притеснение“, категоричен бе българският министър-председател.

Янев акцентира, че основният приоритет на служебното правителство е резултатите от изборния процес да кореспондират с нагласите на българските граждани и новият парламент по обективен начин да отразява електоралната подкрепа, която всяка една от партиите и коалициите, участващи в изборния процес, ще получат.

Целта е следващият парламент да бъде едновременно ефективен, да отразява тази електорална тежест и да е в състояние да взема този тип решения, които са необходими за бъдещето на държавата“, подчерта министърът-председателят в началото на редовното правителствено заседание.

Премиерът призовава също политическите партии и коалиции да бъдат отговорни в изборния процес и да загърбят популизма и пиар акциите. „Опасявам се, че предстоят трудни времена и бъдещото разположение на силите в парламента трябва да формира едно стабилно мнозинство и стабилно подкрепено правителство, което да е в състояние да взима непопулярни решения и да провежда реформи. В основата на това бъдещо управление трябва да бъде икономическата доминанта, така че България да получи своята възможност да развива икономически потенциала си в интерес на цялото общество“, посочи премиерът.

Янев добави, че ненапразно и нееднократно отправя призив към политическите партии да чуят гласа на хората, техните желания, идеи за развитие на страната и да се опитат да ги имплементират в подходящи политики по институционален ред през законодателната и изпълнителната власт. „Само с общи усилия ще бъдем в състояние да възстановим икономически държавата, да развиваме икономиката в посока икономика с висока добавена стойност, за да може всички останали социални системи да работят в интерес на гражданите“, обърна внимание министър-председателят.

Янев бе категоричен, че изборите са фундаментът на демократическия процес. „Изборите са онзи момент, в който отговорностите от хората идват до всички нас, чрез политическите партии, чрез законодателната и изпълнителната власт. Така че всички ние като гражданско общество, като власти, като медии, трябва да работим отговорно, всеки в рамките на своята роля, за да имаме просперираща България с бъдеще“, посочи премиерът Стефан Янев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари