Стефан Тафров: Путин може да прибегне до масово избиване на мирните украинци

0
България има моралното задължение да помогне на Украйна с амуниции, каза ексдепутат от ДБ
България има моралното задължение да помогне на Украйна с амуниции, каза ексдепутат от ДБ Снимка: БНР

България има моралното задължение да помогне на Украйна с амуниции, каза ексдепутат от ДБ 

Приключиха преговорите между Украйна и Русия. Втората среща на делегациите ще се проведе след няколко дни на полско-беларуската граница. Ще се стигне ли до прекратяване на огъня и изтегляне на руските войски?

"Рано е да кажем. Не съм оптимист, тъй като гледах началото на извънредната сесия на Общото събрание на ООН, на която руският посланик отново изреди абсолютно неприемливи искания за украинската страна. Не очаквам да има пробив", коментира дипломатът Стефан Тафров в студиото на "Денят ON AIR".

Той изрази опасения, че руската армия е способна да прибегне до масово избиване на мирното украинско население.

"По молба на Зеленски Макрон е говорил с Путин и е сложил акцент върху необходимостта да се ограничат цивилните жертви. Плановете на Русия за блицкриг, бързо сваляне на законното правителство и окупация на Украйна не се осъществяват. Руснаците понасят големи загуби и в тези условия агресорът е склонен да започне масово избиване на мирното население", изтъкна дипломатът и бивш депутат от групата на "Демократична България" (ДБ) в 46-ото Народно събрание.

Според Тафров, България има моралното задължение да помогне на Украйна с амуниции, тъй като оръжията на Украйна са от времето на Варшавския договор и само страни като България ги произвеждат. "Да защитим страната, която е жертва на агресия", призова дипломатът в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Проблемът е, че Путин, изглежда, не е рационален играч. Психолози говорят за един психологически профил на пасивна агресия, на интровертен човек... Дълго грешахме, че той рационално преценява ситуацията и пази интересите на страната си. Оказа се, че това не е така, защото това абсолютно ще увреди трайно и дълбоко Русия", смята Тафров.

"Когато имаш такъв играч срещу себе си, целият политически анализ и всичко друго отстъпва на заден план", категоричен е той.

Бившият депутат от ДБ се надява, че психическото състояние на Путин не е стигнало дотам, че да използва ядрени оръжия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    аз
    Путин нали нямаше да напада? нали бяха само учения, русофилските мърши мълчат, уя на путин в устата си държат
  • -6
    6
    В.П.
    Петоколонниците вече се наблюдават ! Лустрацията предстои ! Умната ей ''товарищи '' ! Списъците са готови . Каквото ,повикало,това се обадило ! Ами по Путински, !!
  • 4
    5
    Дамммм
    Удобен, мазен гъзолизец. А, и полит-проститутка също.
  • -5
    4
    любопитен
    Безспорно Тафров е прав. Какво стана с идеята за бързата и "освободителна" война. Лъжецът е Путин, който уж сяда на масата на преговори, а всъщност се готви за геноцид на украинския народ. Но има справедливост. И тя ще достигне всеки диктатор. Сравка - Наполен, Хитлер, Пол Пот и други. Сталин господ го наказа. БРАВО НА УКРАИНСКИЯ НАРОД. Вече шести ден се отбранява срещу "най-модерната" и "най-въобърежана" армия на един дребен ..../нямам думи да го опроделя/, оставил собствения си народ в мизерия, за да посгигне своите болни имперски амбиции.
  • -2
    3
    Nnnn
    Mai ti si nsihisheski ne nared
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари