Ставаме по-богати само ако работим повече

0
Конкурентноспособен ли е българският труд на европейския и кога ще се стопи голямата разлика в заплащането?
Конкурентноспособен ли е българският труд на европейския и кога ще се стопи голямата разлика в заплащането? Видео: BULGARIA ON AIR

Единственият начин една нация да стане по-богата е да работи повече.

Това е категоричното мнение на икономиста Владимир Каролев, което той изрази в студиото на "България сутрин", предава Bulgaria ON AIR.

По думите му учениците и студентите у нас не работят, за разлика от Дания, където над 50% от населението започва работа от 15-годишна възраст, а у нас този процент е под 10.

"Няма друг начин да станеш на индивидуално ниво и на ниво нация по-богат, освен да работиш повече от по-рано и по-производително", каза Владимир Каролев. По думите му малко работим, като години, като часове и най-вече, като производителност.

Бившият народен представител Димитър Байрактаров пък беше категоричен, че за младите българи, които искат да започнат работа още преди да са навършили 18 години, има много нормативни пречки, които са свързани с обикалянето на различни институции и ваденето на различни документи.

"Там дори не се интересуваш каква заплата ще вземе, а по-скоро се интересуваш да започне да придобива трудови навици", подчерта той. По думите му административните и нормативни пречки продължават.

Икономистът Владимир Каролев се съгласи с тези проблеми и обясни, че пречките се натрупват. По думите му покачването на минималната работна заплата няма да ни направи по-богати. 

"В Швейцария няма минимална заплата, а е една от най-богатите държави в света", посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Прозяване е начинът, по който тялото ви казва, че ви остава само 10% заряд на батерията.

Харесай Дунавмост във Фейсбук