Стартира велопоходът Дунав Ултра 2023

1
Очаква се участниците да бъдат в контролна точка Русе на 7 и 8 септември
Очаква се участниците да бъдат в контролна точка Русе на 7 и 8 септември Снимка: Facebook / Dunav Ultra

Очаква се участниците да бъдат в контролна точка Русе на 7 и 8 септември

На 5 септември /вторник/ стартира 10-ото юбилейно издание на състезанието за масово изминаване на най-дългия туристически вело маршрут в България - „Дунав Ултра 2023 г.“ С общо разстояние от 740 км преходът свързва най-северозападното населено място на страната - с. Куделин (общ. Брегово), с най-североизточното населено място - с. Дуранкулак на Черно море. От Видин до Силистра траекторията на маршрута припокрива трансконтиненталния маршрут Евровело 6.

Тази година в приключението се впускат 145 колоездачи от 7 страни - България, Румъния, Великобритания, Полша, Украйна, Германия и Белгия. Придвижването на най-бързите колоездачи ще може да се проследява на живо от публичен интерфейс, посредством GPS устройства. По време на прехода всички те носят лимитирана серия Дунав Ултра баджове, с които се отбелязват на официалните контролни точки - Видин, Мизия, Оряхово, Байкал, Гулянци, Белене, Две могили, Русе, Силистра, Генерал Тошево и Дуранкулак.

Община Русе е една от 12-те дунавски общини партньори. Очаква се участниците да бъдат в контролна точка Русе на 7 септември /четвъртък/ от 14:00 до 18:00 ч. и на 8 септември /петък/ от 8:30 до 18:00 ч. Определеният пункт, където ще бъдат посрещнати колоездачите, е около кръглия фонтан срещу Съдебната палата.

Каузата на кампанията е популяризиране на над 110 населени места - градове и села, откъдето маршрутът Дунав Ултра преминава.

Самият преход е индивидуално организирано придвижване без състезателен елемент и без награден фонд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари