Стартира ваканционната Еко Творителница

1

Децата ще могат да развият своята фантазия, свързана с природата

От 20 юли / Четвъртък / СНЦДунавско сияние“ стартира традиционната Ваканционна еко творителница за любителите на приложното творчество. Арт ателиета ще се провеждат в Дворецът на децата, партньор на арт инициативата. В тях ще участват предимно деца от Двореца, които свободно ще могат да развият своята фантазия, свързана с природата и с нетрадиционни идеи за опазване на околната среда.

Във ваканционната Еко Творителница ще се предвиждат следните три ателиета:

Ателие „Еко фантазия“, което ще се проведе на 20 юли от 10:30 ч.: Същността му, тази година, е в създаване на майсторски вълшебства /декоративни кутийки, моливничета и панерчета / от стари вестници.

Ателие „Еко бижутер“, което ще се проведе на 27 юли от 10:30 ч.: В него участниците ще създават уникални по своята същност украшения от природни материали, свързани със слънчевото ни Черно море и великата река Дунав. Създадените арт бижута ще вземат участие в традиционния международен конкурс Danube Art Master (Дунавски майстор на изкуствата). Конкурсът се организира от Глобално партньорство по водите в Централна и Източна Европа (GWP CEE) и Международната комисия за опазване на река Дунав (ICPDR), насърчавайки младите автори да създадат оригинални произведения на изкуството.

Ателие „Еко художник“, което ще се проведе на 3 август от 10:30 ч.: В него се предвижда участниците да създадат чудновати картини без да се използват четки и бои, а да се „рисува“ само с естествени природни материали – боб, леща, вълна и …скандинавски мъх.

Водещи обучението в ателиетата ще бъдат: Марияна Георгиева - дизайнер на СНЦ "Дунавско сияние" и ръководител на Арт работилничка "Играчки-закачки" и майстор Мария Терзииванова от Ателие за ръчна изработка „Пифчо“.

Арт работилничките са част от големия проекта на сдружението - Творчески еко активности „Приказният свят на природата-23“, финансиран по Програма Култура“ на Община Русе.

Изработените творби отново ще имат право да бъдат експонирани на реална изложба през септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари