Стартира седмицата на пожарната безопасност в Русенско

0
Служителите на Регионалната дирекция организираха редица инициативи
Служителите на Регионалната дирекция организираха редица инициативи Снимка: ОД МВР - Русе

Отбелязваме 140 години от създаването на пожарната в Русе с инициативи на площад "Свобода"

На 14 септември българските пожарникари и спасители честват своя професионален празник. Датата 14 септември, откриването на Първия пожарникарски събор, е обявена за Професионален празник на служителите на пожарната през 1995 г. с Решение № 385 на Министерския съвет на Р България. С това е била възстановена традицията, според решението на Първия пожарникарски събор, тази дата да се отбелязва като патронен празник на пожарните команди в България.

Във връзка с професионалния празник на пожарникарите, по традиция с разнообразни прояви в цялата страна и тази година ще се проведе “Седмица на пожарната безопасност” в дните от 11 до 17 септември.

Служителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе също са организирали поредица инициативи в региона, но наред с традиционните тази година се отбелязва една важна кръгла годишнина – 140 години от създаването на пожарната в Русе.

Днес, по повод откриването на седмицата на пожарната безопасност, в Първа РСПБЗН – Русе бе даден брифинг за журналисти от ръководството на регионалната дирекция. В него взеха участие директорът - комисар Светослав Войчев, гл. инспектор Веселин Марков, началник сектор "Пожарогасителна и спасителна дейност" и гл. инспектор Антон Богданов, началник сектор "Специализирани оперативни дейности".

Те представиха програмата с планираните инициативи в Седмица на пожарната безопасност, както и информация за дейността на дирекцията през настоящата година - Информация за дейността на РДПБЗН - Русе.

От името на ръководството и служителите на РДПБЗН – Русе отправяме покана към жителите и гостите на града да се включат в честванията по повод 140 години от създаването на Русенската пожарна, които ще се състоят на 13 септември от 10:00 часа на площад „Свобода“ в гр. Русе, както и в останалите инициативи през седмицата.

Заповядайте!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    до 1
    и ти при тези екстри още не си станал пожарникар?!?
  • -3
    1
    Пожарната
    По големи смешници от пожарникарите в тоя живот нема. Само карти, лежане, спане и псуване баце!И голямо натискане за службичка, която е доброволна в толкова много държави. После некви недоразумения от същите даже и медали си сложили, без един пожар да са изгасили навреме. Само като поледнеш къде са пожарните и какви са им смените и ти става ясно че населението е всъщност последна грижа на тоя цирк.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари