Стартира новият политически сезон

1
От днес парламентът е с нов адрес
От днес парламентът е с нов адрес Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Старт на политическия сезон.  

Големият въпрос сега е каква ще бъде съдбата на правителството и дали ГЕРБ ще успеят да съберат така необходимите 120 подписа, за да стартират процедурaта за нова Конституция на Републиката, предава NOVA.

Именно това е заявката за стабилност, която лично премиерът Борисов сложи на политическата сцена, а управляващите сами си поставиха срок- 2 септември.

Как изглежда към момента картината? Дори и всички депутати на ГЕРБ и Патриотите да се подпишат, гласовете пак не стигат. Тоест трябват още поне 4 подписа.

Ситуацията става още по-сложна и от факта, че вчера от ВМРО обявиха,че няма да подкрепят, ако техните изисквания не бъдат заложени.  БСП и ДПС заявиха категорична позиция и казаха "не" на управляващите. Днес разговори ще има с ВОЛЯ и независимите депутати. Залогът за всичко това е евентуалната оставка на кабинета "Борисов". Заседанието започва в 9 часа.

Tогава държавният глава Румен Радев ще направи обръщение към народа и Народното събрание.  Това ще стане от трибуната на Парламента, по време на откриването на новата сесия на 44-тото Народно събрание. 

От днес парламентът е с нов адрес. Депутатите се местят в  бившия Партиен дом. Както ви информирахме тази идея е от много години, а ремонтът на  зала "София" стува около 18 млн. лв. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари