Стартира лятна фабрика за идеи, знания и мечти „Русе и децата“

0
Проектът цели чрез игра да се насърчава творческото мислене на децата
Проектът цели чрез игра да се насърчава творческото мислене на децата

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ стартира лятото с одобрен нов проект – „Мейкърспейс - Фабрика за идеи, знания и мечти „Русе и децата“.

Новото, креативно за Русе предложение, е финансирано от Общинска фондация „Русе - град на свободния дух“. Идеята е да се създаде открита иновативна експериментална площадка за деца /мейкърспейс/ за насърчаване на ученето чрез игра, като се „демистифицира” науката, възпитава се интерес към творческо мислене и действие, за да се подпомогне професионалната ориентация, изборът на професия и бъдещото развитие  на подрастващите.

Целта на проекта е да се създадат иновативен модел и нова култура на усвояване и споделяне на знания и иновации при деца и младежи, чрез изграждане на съвременно творческо пространство за утвърждаване на Русе като град на традиции и новаторство.

Проектът предвижда в Русенската библиотека да се създаде Фабрика за идеи, знания и мечтиРусе и децата“, в която 120 деца и младежи от Русе и региона на възраст от 7 до 14 години в свободното ваканционно време, по забавен и атрактивен начин да овладеят изкуството да измислят и да визуализират своите идеи и да започнат да мислят творчески като иноватори.

Партньор по проекта е Сдружение „Културни пространства“. Дейностите се осъществяват с подкрепата на Центъра за кариерно ориентиране в училищното образование към Регионалния инспекторат по образованието на МОН-  Русе, Регионалната инспекция по околната среда и водите – Русе и Комисията за защита от дискриминация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари