Старата картинг писта в парка на Русе я няма, но гумите грозят пейзажа

2
Предложението на Белчев е: "Старата картинг писта да стане място, където децата от русенските детски градини и училища да учат как се пресича, какво е пешеходна пътека, как се кара колело - една учебна площадка за безопасно движение и колоездене"
Предложението на Белчев е: "Старата картинг писта да стане място, където децата от русенските детски градини и училища да учат как се пресича, какво е пешеходна пътека, как се кара колело - една учебна площадка за безопасно движение и колоездене" Снимка: Фейсбук, Иван Белчев

Старата картинг писта в парка я няма, но гумите стоят от години- за проблема сигнализира екоактивистът Иван Белчев, който е и член на "Да, България"

Неговото предложение е мястото да бъде облагородено и превърнато в обучителен център за най-малките русенци - да знаят как се пресича, за какво да внимават, как да карат колело. Ето идейната концепция на Белчев, която той публикува във фейсбук групата "Обичаме Русе": 

"Не е ли време Общината да ги събере и рециклира? Въобще какво става след като един наемател си тръгне от общинска собственост и остави "покъщнината" си?

Парка на Младежта не е мястото за складиране на боклук. Очаквам Общината да си свърши работата.

Старата картинг писта да стане място, където децата от русенските детски градини и училища да учат как се пресича, какво е пешеходна пътека, как се кара колело - една учебна площадка за безопасно движение и колоездене, но не по скъп евро проект, а чрез закупуването на четки, боя и доброволна работа.

Проблемът с изхвърлените гуми е много по-голям от този и за него ще пиша в следващи публикации. Решение има и аз и екипа ми работим върху него." 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари